27 Aralık 2013 Cuma

ÇELİK TEPSİ BOYAMA&ŞÜKÜR

"Kalbinde yeşil bir dal bulundurursan,şakıyan kuşlar gelir"der bir kızıldereli atasözü.Tarafımdan bizzat test edilmiştir, kesinlikle doğru.Hayat herkes gibi beni de bazen zorluyor elbette.Lakin"şükür,sen nasıl eşsiz bir nimetsin".Sahip olduklarını düşününce,nasıl da gülümsüyor herşey insana.Sonsuz şükürler olsun,şükrün eşsiz sahibine.
 Bursa'ya ilk taşındığımda,Bursalıların pek övündüğü bir şeydi:Bir dağın tüm şehri görüyor olması.İlk defa Uludağ'ın eteklerinden Bursa'ya baktığımda bir öğlen vaktiydi.Yanımdakilere söylemedim lakin bunun pek de övünülecek bir şey olmadığını düşündüm.Ne de olsa bir dağın,denizi görmesinin ne demek olduğunu bilmiyorlardı.Neden sonra bir gece vakti baktım o dağdan ovaya.Yıldızlar yeryüzüne yağmış,gökyüzü yere inmişti.Sanırım o gün sevdim Bursa'yı.
Her akşam hava karardığında,Ataevler ovasını tepeden gören iş yerinde ki odamdan,beton blokların bir anda yıldız kümelerine dönüşmelerini izlemeye bayılıyorum.Uzun ve yorucu iş günümü böyle muhteşem bir manzaraya bakarak ödüllendiriyorum.Ben bir Polyanna değilim,gereksiz iyimserliklerim yoktur.Şehrin ışıklarını gerçekten seviyorum,onlara bakmak yüreğimi minnetle dolduruyor.Ve ben şükranla dolunca,bütün her şeyin bana gülümsemekten başka çaresi kalmıyor.
Arkadaşlar facebookta ki sayfama (masalsi)mesaj bırakıp,gerçekten yazdıklarında ki gibi birimisin?diye soruyorlar.Evet yazılarımda ki gibi biriyim.Bazen her şeyle barışık,bazen herkesle çelişik:)
  Bir de bu sıralar blogu boşladın diyorlar ki,doğru söze ne denir:)Ufak tefek bir şeyler boyuyorum elbet,fırsat buldukça paylaşacağım inşaALLAH.
Cam veya metal objeleri boyamayı çok seviyorum bilirsiniz.Bu defa şans çelik çay tepsime gülümsedi,onu boyadım.
MASALSI, AHŞAP BOYAMA, METAL BOYAMA, TEPSİ YENİLEME,TEPSİ BOYAMA, EMİNE MASAL, HOBİ,DIY,GERİ DÖNÜŞÜM,TEPSİ SÜSLEME,DEKUPAJ, PEÇETE DEKUPAJI,
   Çelik çay tepsisinde kullanımdan kaynaklanan çizikler vardı.İtiraf etmeliyim ki çizikler olmasa da,boyardım.
Böyle çok çok güzel oldu.
MASALSI, AHŞAP BOYAMA, METAL BOYAMA, TEPSİ YENİLEME,TEPSİ BOYAMA, EMİNE MASAL, HOBİ,DIY,GERİ DÖNÜŞÜM,TEPSİ SÜSLEME,DEKUPAJ, PEÇETE DEKUPAJI,
Folkart enamel boya ile tepsiyi 2 kat boyadım.Desen peçete dekupajı.Yaprak yeşiliyle eskitme yapıp,parmak yaldızla aşınmış havası verdim.Puantiyeleri yaptıktan kısa bir süre sonra yıkayarak,aşınmış görüntüsü verdim.
Çok keyifli,güzel bir çalışma oldu.Eski bir eşya,yine muhteşem bir yüze kavuştu.Tüketim önlendi,zevkten ödün verilmedi:)
MASALSI, AHŞAP BOYAMA, METAL BOYAMA, TEPSİ YENİLEME,TEPSİ BOYAMA, EMİNE MASAL, HOBİ,DIY,GERİ DÖNÜŞÜM,TEPSİ SÜSLEME,DEKUPAJ, PEÇETE DEKUPAJI,
Bu arada,beni takip eden,yazdıklarımı okuyup,paylaşımlarımdan güzel yorumlarını hiç esirgemeyen güzel insanlar:Sizi seviyorum.Herşey gönlünüzce olsun.
Emanetleri asla zayi etmeyen Allah'a emanet olun.
Sevgiyle...Sağlıcakla... 


17 yorum :

  1. Ellerine sağlık Soğuk görünümlü çelik tepsileri biliriz de bu nasıl tatlı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler gül,haklısın tepsiyi görünce tencereleri de boyayasım geldi :)

      Sil
  2. çok severim bursayı annemin memleketi, akşamlarının ayrı bir havası vardır :) tekside çok güzel olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim hande,beğenmene sevindim.annenin memleketini ben de çok seviyorum :)

      Sil
  3. harika bişey olmuş bu ya...hem peçete hem renk seçimi çok iyi,uyumlu. görüntü süper. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim basilyus,beğenmene çok sevindim :)

      Sil
  4. yine çok güzel bişey çıkarmışsınız ortaya...bu peçeteleri nerden buluyosunuz şaşıyorum yaa ben neden bulamıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ayşe,beğenmene çok sevindim.peçete bulmak benim içinde kolay olmuyor,gittiğim her mağaza da gözüm ilk onları arıyor:)

      Sil
  5. Ayyy çoook güzel olmuş ellerinize sağlık.Allah gülerek kullandırsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın bahar,ne güzel bir dilek,amiin inşaALLAH,hep güldürsün hepimizi RABBİM :)

      Sil
  6. Bursa'nın Kültürparkının hemen üstünde Hamzabey Mah. kopup Adana'ya gelin gelmiş izleyiciniz olarak,Bursa'yı sevmiş olmanıza sevindim.Tepsinizi de sevdim :) Rahmetli ananemin özene bezene getirdiği ve sonra karardığını görüp üzüldüğü o caaanım tepsileri bende hayata döndürebilirim...
    İyi çalışmalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anneannenizin mekanı cennet olsun, çok güzel olacaklarından eminim kolay gelsin,sevgiyle...

      Sil
  7. Merhabalar Emine Hanım. Yaptıklarınız şahane ellerinize sağlık hayata renk katıyor yaptıklarınız. Benim de evde bir şekerliğim var kayınvalidemin hediyesi. Alman gümüşü ama karardı. Daha önce boyamıştınız bende boyamak istiyorum ama nasıl fırça nasıl boya lazım vernik lazım mı bilmiyorum. Bana o güzel fikirlerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim. Müge

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.beğenmenize sevindim.alman gümüşlerini boyamak için folk art marka enamel boya ve pon pon sünger fırça kullanıyoruz.ben oymaları parmak yaldızla vurguladım,güzel oldu.parlak bir görünüm isterseniz.su bazlı sprey vernik kullanabilirsiniz,istemezseniz gerek yok kolay gelsin:)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim Emine Hanım en yakın zamanda denemek istiyorum. Fuşya rengi boyayıp yaldız yapabilirim. Tekrar teşekkürler. Güzelliklerinizi merakla bekleyeceğim.

      Sil
  8. Aynı tepsiyi boyamak için arama yaptığımda bu resim cıktı elinize sağlık ben sprey boya ile boyamayı düşünüyorum sizce nasıl olur

    YanıtlaSil