7 Kasım 2013 Perşembe

CAM BOYAMA KAVANOZLAR & GÜNEŞ AYNALARI

İtalyada bir dağın koynuna kurulmuş,yaklaşık 200 kişinin yaşadığı bir köy Viganella.Köylüler dağın kuytusunda,kış boyu bir damla güneşe hasret yaşarmış.Ta ki 2006 yılında bir tonluk bir ayna yamaçlarına yerleştirilinceye kadar.Bu uygulama 6 ay boyunca güneşi öğlen saatlerinde bile göremeyen Norveç'in Rjukan şehrine de emsal teşkil etmiş.Onlar da yamaçlara yerleştirilen aynalar sayesinde,güneşle kucaklaşmış.En güçlü antidepresan hiç kuşkusuz güneştir.Aynadan da olsa güneş gören insanları inceleyen uzmanlar yaşamların da,çok güçlü iyileşmeler olduğunu
kaydetmişler.Bunun tek faili elbette ki serotonin.Serotoninin varlığı insanı mutlu,barışçıl ve sağlıklı yapıyor.Yokluğu ise depresyon,düşmanlık ve birçok hastalık için risk olarak kendini gösteriyor.
Yapılan araştırmalar insanın iyi hissetmesi ile daha uzun ve kaliteli bir yaşam sürmesi arasında güçlü bir bağlantı olduğunu gösteriyor.İlaç kullanmanın dışında serotonin salınımını sağlayan en güçlü faktör hiç kuşkusuz ışık.Bu yüzdendir ki aynada bile olsa güneşi gören insanların yaşamlarında,masalsı bir değişim olmuş.
Hiç değilse günün belli bir kısmında,mutlaka cam kenarına konulmam gerektiği konusunda ki ısrarım boşuna değilmiş.
Atalarımız hem toplayıcılık hem de tarımsal ekonomi döneminde,zor bir hayat sürmüşler.Lakin günümüzde ki kadar hastalık ve strese maruz kalmamışlar.Uzmanlar bunu,koşullar daha zor olsa da,8-10 saat açık alanda,parlak ışık altında çalışıyor olmalarına bağlıyor.
Parlak ışık kadar;pembe mavi,sarı,yeşil,kırmızı gibi parlak renklerin de serotonin salınımı üzerinde etkisinin olduğu söyleniyor.Sanırım bu yüzden haziranda ölmek daha zor:)
Bu açıdan baktığımızda yaşadığımız mekanları şeker renkleriyle donatıp,aydınlattığımızda ruhumuz için tartışmasız bir cömertlik yapıyoruz.
Cam kavanozunuz içinde ki çaysa,sadece çay kavanozudur.Lakin şeker renklerine boyanmış bir çay kavanozu,aynı zamanda bir şifacıdır:)

 Şu ana kadar yaptığım çalışmalarda kullandığım malzemeden sonra en çok sorulan satılık mı?sorusuydu.Evet,artık satılık.Bu cam boyama kavanoz setleri sahiplerini bekliyor. 
Altı adet birer litrelik,bir adet 800ml.lik,boyanmış kavanoz seti.Cam boyama kavanozlar,peçete dekupajı ve puantiye ile süslenmiştir.Tüm elde boyanmış ürünler gibi elde yıkanabilir,kolay deforme olmaz.
Sevgiyle afiyette kalın inşaALLAH...

22 yorum :

  1. Bu güzel öneri için teşekürlerr :) içim açıldı resmen

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş, renkler gerçekten şahane, ellerinize sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Renkler cıvıl,cıvıl güzel enerji veriyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,enerji veriyorlarsa amaçlarına ulaşmışlar,sevgiyle...

      Sil
  4. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim güller beğenmene sevindim :)

      Sil
  5. İnanılmaz tatlı bunlar insanın içi neşe doluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler nebihan,neşe saçıyorlarsa amaçlarına ulaşmışlar,sevgiyle...

      Sil
  6. Renkler ve uyum harika...:) elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Yanıtlar
    1. teşekkürler çok güzel ama dimi :) sevgiyle...

      Sil
  8. Yapmak isteyenler icin hangi boyayi fircayi ve suslemeleri kullandiginizi paylasir misiniz cok hoslar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. folk art enamel boya ve herhangi bir markanın pon pon sünger fırçasını kullanabilirsiniz.süslemeler peçete dekupajı zaten. kolay gelsin:)

      Sil
  9. Yapmak isteyenler icin hangi boyayi fircayi ve suslemeleri kullandiginizi paylasir misiniz cok hoslar:)

    YanıtlaSil
  10. merhaba.. maşallah, çok güzeller...pon pon sünger fırçalar mı yoksa normal fırçalar mı en iyi sonucu verir? sanki sünger fırçalarla zor olur gibi hayal ediyorum? ayrıcapuantiyeleri nasıl yaptığınızı tarif edersenz çok mutlu olurum..sağolun...

    YanıtlaSil
  11. çok teşekkür ederim.normal fırçalarda enamel boya kolay yürümüyor,iz bırakıyor.pon pon sünger eliniz alıştıktan sonra çok kolay.kavanozlardaki puantiyeleri pon pon süngerin en minik boyuyla yaptım.ayrıca stencil şablonu veya fırça arkası ile yaptıklarımda var.kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar çok güzeller bu kavanozları satıyormusunuz acaba; satıyorsanız bana cevapdönerseniz evinirim
    nur.ibrisim@arcelik.com
    mail adresim

    teşekkürler..

    YanıtlaSil
  13. merhaba çok başarılı olmuş emeğinize sağlık:)kavanozların dayanıklı olması için ne yapıyorsunuz.bu arada sizi takipteyim sayfama gelirseniz mutlu olurum sevgilerle:)

    YanıtlaSil
  14. merhaba çok başarılı olmuş emeğinize sağlık:)kavanozların dayanıklı olması için ne yapıyorsunuz.bu arada sizi takipteyim sayfama gelirseniz mutlu olurum sevgilerle:)

    YanıtlaSil