12 Kasım 2013 Salı

CAM BOYAMA KEK FANUSU&FEYYAZ EFENDİ

Hüznünü hiç isyan etmeden,zarifçe nasıl ifade edersin?Sorusunun en güzel cevabı hiç kuşkusuz:
"Ağla ey dil,ağla şimdi halime,
Perde-i zulmet çekildi parlak istikbalime"

Dizeleridir.Bu satırların yazarı Feyyaz Efendi:Erzurum öğretmen okulunun son sınıfında öğrenciyken I.Dünya Savaşının başlamasıyla Erzincan Yedek Subay Okuluna alınan 18 yaşında bir genç.Savaşın hiddetlenmesiyle Muş cephesine gönderilen Feyyaz Efendi,gıdasızlık ve zorlu hava koşulları nedeniyle tifüse yakalanır.Ve Bitlis'e hastaneye sevk edilir.Hastanede tedavi görürken 19 Şubat 1916’da Bitlis işgal edilir.Tüm arkadaşları Ermeniler tarafından katledilmişken,onu yine bir Ermeni doktor kurtarır.Rusya’nın kuzeyinde Kosturma şehrine esir kampına gönderilir.Kendisiyle aynı yaşta, asker kocasını savaşta kaybetmiş Marya'ya aşık olur.Bu masalsı aşk ona mandolin dersleri dersleri bile aldırır.Lakin hastalığı ilerlemiş vereme dönmüştür.İstanbula gelen bir gemiyle ailesinin yanına dönmeye çalışan Feyyaz Efendinin ömrü vefa etmez,Ankara da akrabalarını yanında 26 yaşında hayata gözlerini yumar.Feyyaz efendi,savaş boyunca ve hep hasta geçen esaret günlerinde günlük tutar.Genç yaşta filizlenen bu aşka bir ağıt niteliğinde:

"Ağla ey dil,ağla şimdi halime,
Perde-i zulmet çekildi istikbalime"
Satırlarını deftere not düşer.
Küçücük bir ömür;büyük bir aşk;büyük acılar;büyük umutlar...
Kavuşunca adı aşk olmazmış Feyyaz Efendi.
Mekanın cennet olsun... 
Şimdi ben aynı yaş gurubunda ki gençlerle çalışıyorum.Düşünüyorum da biz ne ara bu kadar şımardık,ne ara böyle kıymet bilmez,her şeyden şikayet eder olduk.Elbette ben de biliyorum, zamanla insanlar da,değerler de değişebilir.Fakat bu biraz yavaş olamaz mı?Yere düşen ekmek kırıntısını üç kere öpüp başına koyacak kadar,sahip olduklarına minnet duyan insanlar,her şeyden şikayet eden insanlara dönüşürken,zaman biraz yavaş 
akamaz mı?
Neyse ki hala yem yerken güvercinleri ürkütmemek için parmak uçlarına basanlarımız,bırakın yemeyi nimetin kokusunu duyunca şükredenlerimiz var.Doğrusu bu demiyorum elbette.Sadece bu bana daha çok insan hissettiriyor.
İnsanın vakti dar olunca,yapmak istedikleri dünyalara sığmaz ya.Hahh işte şu sıralar tam da öyleyim.Yine yemedim içmedim bir cam kek fanusu boyadım.Tam boyacı olacak kadınmışım.
Kendim için boyadığımın içinde ki görünsün diye,sadece tabanını boyamıştım.Lakin cam boyama kek fanusunun aynı zamanda muhteşem bir dekor olduğunu düşünürsek,kek fanusunu boyamak da oldukça akıllıca.  

Yine Folkart Enamel Boya kullandım.Desenler peçete dekupajı.Daha önce boyadığım kavonozlarla onu kombinledim,çok şık oldular.
Evde boyanacak bir şey kalmadığından artık sipariş alıyorum.Satın almak isteyenler bana facebook sayfamdan ulaşabilir veya buraya tık tık.
Sevgiyle afiyette kalın inşaALLAH...



29 yorum :

  1. ne kadar güzel olmuş ben de denedim ama güzel olmadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim seçil,fanusu içten boyamak çok zahmetli,ben ilk kez fanus boyadım,acemi talihi diyelim :)

      Sil
    2. elinize sağlık bnde içtenmi dıştanmı boyanıyor diye soracaktım demek biraz zormuş :/ ama çok güzel başarmışsınız :)

      Sil
    3. teşekkürler kıvırcık marul,dışından da boyansa yine çok güzel olur diye düşünüyorum,hem peçeteleri yapıştırmak daha kolay olur,verniklenince yine ışıl ışıl olur :)

      Sil
  2. Zaman o zaman değil!..ne değerler kaldı nede başka bir şey..çok güzel olmuş rengi çok hoş bol kazançlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim funda.amin inşaALLAH :)

      Sil
  3. Ne kadarda güzel görünüyor. :)

    Rengi, peçetesi, herşeyi harika.

    ELlerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim,beğenmenize çok sevindim :)

      Sil
  4. Gerçekten çok güzel Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. ya nasıl yaptııın çok güzel bende istiyorum malzemeleri bi bulsam :) Bana da beklerim canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler merve,ziyaretine sevindim,ben de gelirim elbette :)

      Sil
  6. çok seviyorum ben bu boyanmış cupcake li fanusları. Ellerinize sağlık bunu daha çok sevdm.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş hem şık hem şirin ellerirnize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim,beğenmenize sevindim.sevgiyle...

      Sil
  8. Çok güzel olmuş ellerinize saglık bende böyle bir şey yapmak istiyorum yalnız sormak istediğim bir kaç şey var yardımcı olursanız sevinirim :)
    Öncelikle içini boyadınız sanırım pekı boyadıktan sonra vernıklıyormusunuz eger öyleyse kapagı kapalıyken içine kek falan kondugunda o vernık kokusu sinmez mi üstüne ?
    Bir de aynı işlemi bu akrılık boyalarla yapsak yıne aynı sonucu alır mıyız yoksa o dediğiniz boyadan mı kullanmamız lazım farkı ne oluyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler beğenmenize sevindim.ben vernik kullanmadım çünkü enamel boyanın verviğe ihtiyecı yok.vernikleseydim de sorun olmazdı,çünkü su bazlı vernikler kokusuzdur.
      enamel boyalar fırınlanarak veya 21 gün kurumaya bırakılarak kendini fixe eden boyalardır.akrilik boyalar cam,porselen ve metal yüzeyler boyandığında atabilirler,kullanışlı olmazlar.enamel boya iyice kuruduğunda rahatlıkla elde deerjanlı suyla yıkayabiliyoruz,çizilmelere ve darbelere dayanıklı oluyor,sevgiyle...

      Sil
  9. Merhaba , Ellerinize sağlık çok güzel olmuş sormak istediğim enamel boyalarla cam ürünler boyandığı zaman bu boyanan ürünler yıkanabiliyor mu? Boya hakkında hiç bir bilgim yok o yüzden merak ediyorum açıkcası.Teşekkürler.SEvgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,beğenmenize sevindim.
      kendim için boyadığım ürünleri yaklaşık 7-8 aydır kullanıyorum.ve sıklıkla da yıkıyorum.her gün yıkanan su şişelerimde boyada hiçbir deformasyon yok.zamanla vernik aşınıyor,çok sık yıkanan objelerde,onu tazelemek gerekli.deseni korumak açısından.yoksa verniğin boya için bir önemi yok

      Sil
    2. çok güzel olmuş bayıldımm bu cupcake resmini nerden bulabiliris yardımcı olurmusunuz

      Sil
    3. teşekkür ederim,beğenmenize sevindim.ınternette çok güzel cupcake desenleri var.benim kullandığım peçete de porland ta hala satışta :) kolay gelsin

      Sil
    4. evet var ama sizinkini gerçekden çok beğendim yardımcı olduğunuz için tşk ederim.. :)

      Sil
  10. resimleri öncee yapıştırıp sonra mı boyaladınız fanusu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet smile,fanusu içten boyadığım için,önce resimler sonra boya :)

      Sil
  11. ellerinize sağlık çok ama çok güzel bir çalışma olmuş satışınız bol olsun inşallah
    hemdesorulan sorulara yardımcı olmuşsunuz sizi bu açıdan iki kere tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  12. içine yapıştırdığınız desen ne bende yapmak istiyorumda nereden alıcam o deseni

    YanıtlaSil