27 Kasım 2013 Çarşamba

KUŞ BİBLOSU BOYAMA&GÜVERCİNLER

"Güvercin,
pencerede kopan alkış"diyor şiirinde  Melih Cevdet Anday.
Başka hangi cümle böyle güzel anlatabilir güvercini.
 Farsça da göğün temsilcisidir:Göğ-ercin.O, uçmaz,mavileşir.Her güvercin biraz mavidir.Nuh peygamber büyük tufanda bir güvercin uçurmuş gemisinden.Neden sonra ağzında bir zeytin dalıyla dönen göğ-ercin,tufanın bittiğini muştulamış.Bu yüzden de göğ-ercin biraz daha mavi,biraz daha sevginin,barışın alamet-i farikası olmuş.
Kadim Çin Felsefesi Feng Shuı'ye göre,hayırlı bir kısmet murad eden,yahut ilişkisinde aşk kelebekleri uçuşsun isteyen,er yada hatun kişi,sırtını evin kapsına verip sağ kolunun gösterdiği en uç köşeyi bir çift aşkı sembolize eden objeyle şenlendirmelidir.Hiç kuşku yok ki,evin aşk köşesine bir çift güvercinden daha yakışanı yoktur.
Madem Eros mesai yapmıyor,evimizin aşk köşesine bir çift koklaşan güvercin yerleştirmek başa düştü.
Bu güvercinleri YKM'de görüp aldım.Ham bisküvi görünümündeydiler.Boyadım ve süsledim.
 Öyle güzel oldular ki,hiçbir şey ummadan onlara bakmak bile insanın içinde kelebekler uçuruyor.
Elbette ki satın alırken sizi de düşünüp 5-6 çift aldım.Biri benim diğerleri sizin için.Bu masalsı güvercinleri satın almak için buraya tık tık. 

Ne zaman onlara baksam,kendimi minik kırmızı kalplerin sağanağında buluyorum.Bu gün fazla mı romantiğim ne:) Böyle romantizme Ümit Yaşar Oğuzcan'ın güvercin şiiri yakışır değil mi?
Sevgiyle afiyette kalın,inşaALLAH...

...
uzattı sevgiyle pembe gagasını
birden öğrendim hayatın manasını
kaderde sevgiyi sende bulmak varmış
seninle bir çift güvercin olmak varmış.



17 yorum :

  1. Bayılıyorum sizin dekupajlarınıza :) çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık. Bloğunuzu sürekli ziyaret ediyorum bugün ne yapmış diye:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim emel hanım,inanın ben de güzel yorumlarınız sayesinde her defasında yeniden blog yazmaya karar veriyorum.kaç kere vazgeçtim tahmin edemezsiniz :)

      Sil
  2. Çok cici olmuş dekupajda yakışmış kuşlara emeğinize sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, beğenmenize çok sevindim :)

      Sil
  3. emeğinize sağlık yine güzel işler çıkarmışsınız ortaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,güzel olmuş dimi:) sevgiyle...

      Sil
  4. yine aynı peçete..yine çok güzel....fena kıskandım...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim bu peçeteyi beğendiğinizi biliyorum.fakat hiçbir yer de bulamıyorum,yoksa aklımdasınız.ben de daha önce pek hoşlanmadığım son desenlerini kullanıyorum:)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. teşekkür ederim havalandırma,beğenmene sevindim:)

      Sil
  6. iyi günler emine hanım .. sizin kakkınızda tek bildiğim bu "emine" hanım mı arkadaş mı abla mı kardeş mi bilemedim aklıma öyle bi yer ettiniz ki hangi sıfatı yakıştıracağımı bilemedim .. :) dün gece tevafuk sayfanıza ulaştım; içimdeki dekupaj aşkından sebep :) instagramda birisi sizin makinenizi boyayıp dekuaj yaptığınızı yazınca mest oldum soluğu burada oldum ve şuan inanın çok uykusuzum elimde telefon saatlerce sayfanızda gezindim yattığım yerde .. bi elim bebeğimin beşiğini sallıyor diğer elimde telefon :) eşimin şarjını bitirince kendi telimden devam ettim gezintime :) hem bi yandan yazdıklarınızı okumak istiyorum bi yandan o güzel dekupajları görmek için sabırsız sabırsız tur attım blog da :) sonra baktım böyle olmayacak dedim vildan sen en iyisi uyu sabah pc nin karşısına geç al eline kahveni içine sindire sindire oku seve seve bak sonra akılna takılanları dekupajla ilgili bilmek istediklerini sor :) hayır öyle üzüldüm ki sizi bu kadar geç bulduğuma :( daha dün ilk adımı atıp netten boya vs sipariş verdim :S neyse can sağlığı olsun bu işin içine batan bi daha çıkamıyor zaten hehe :)) bloğunuzu çok fazla beğendim öyle bişiler yapmış olmak için açılmış olmadığı aşikar .. yaptığınız yayınladığınız görsellere geçmeden önceki hikayeler kendinizden hatıralar anılar öyle güzel yakışıyor ki çok güzel bi kombinasyon yakaladınız :) lütfen yazmaya ve yayınlamaya devam edin böyle iç huzuru yakalamış insanları bulmak çok zor .. sevgiyle kalın sizi merakla takip edicem bundan sonra .. insatagramda da takibe aldım ama en son yayın 2 ay önce olsun orayada bekliyorum .. http://instagram.com/birbenvarbendeniceri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim vildan,çok tatlısınız.belki yorumlarda görmüşsünüzdür,iş yoğunluğunda o kadar çok vazgeçtim ki yazmaktan.her defasında sizin gibi güzel arkadaşların mesajlarıyla tekrar başladım:) vaktim çok az olduğundan seçim yapmam gerektiğinde blog yada face sayfamı tercih ediyorum instagram şimdilik üvey evladım.gerçi ben de bilir kişi değilim ama dekupaj aşkın konusunda elimden geleni yaparım:) sevgiyle...Allah'a emanet olun....

      Sil
  7. rica ederim :) siz devam edin yazmaya benimde iki oğlum var biri 4,5 aylık biri 2,5 yaşında fırsat bulup çok beğendiğim bişiye yorum bile yapamıyorum :) siz istisna oldunuz gerçekten hatta sizin yorumları okurken basilyus arkadaşın bloğunuda görmüş oldum oda ayrı bi tutku mu depreştirdi bahçeli ev diye :)) ne güzel insanlarsınız yaa çok sevdim gerçekten ben kars kağızmanda yaşıyorum iki senedir buralar soğuk yerler uzak yerler insan iki kelam a hele de aynnı dilden yürekten konuşunca inanın hasret kalıyor .. çocuklardan fırsat bulunca ki çok zor oluyor nete atıyorum kendimi sevdiceğim gelene kadar :) çok konuştum sanırım baya biriktirmişim :)) selamlar ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah bağışlasın yavrularınızı ne güzel,onlarla ilgilenirken zamanı kaybediyorsunuzdur zaten.ne zaman sıkılırsanız misafirliğe bekleriz:) sevgiyle

      Sil
  8. harika görünüyorlar paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil