19 Eylül 2013 Perşembe

POLYESTER ÇERÇEVE NASIL BOYANIR

 Rus yazar Turgenyev,soğuk bir akşamüstü evine  gidiyormuş.Yolda bir dilenci ondan para istemiş.Bütün ceplerini kurcalayan Turgenyev, ne yazık ki hiç para bulamamış.Bunun üzerine kendisine uzatılan soğuk elleri kendi elleriyle ısıtarak:"Kusura bakma kardeşim sana verecek bir şeyim yok" demiş.
Dilenci cevap vermiş:"Verdiniz ya efendim,bana kardeşim dediniz".Ne kadar güzel değil mi?Bir sözcük insana sarılabilir mi?Elbette,tıpkı gülümsemek gibi.Cebimizden çıkmıyor fakat hem gülümseyeni hemde gülümseneni ruhsal olarak onarıyor,tedavi ediyor.İki insan arasındaki en kısa mesafe gülümsemektir derler.19 yy.'a kadar özellikle ortaçağ avrupa kültüründe pek hoş karşılanmayan bir eylem olsa da;müslüman kültüründe peygamber mirasıdır.Hz. Muhammed(SAV):"Mümin kardeşine gülümsemen sadakadır"diyerek,bize asla aklımızdan çıkarmamamız gereken çok önemli bir nasihat hediye etmiş.Gülmek vücudun ötüşü,cıvıltısıdır.Bana kalırsa da insana en çok yakışan eylemdir.Bunları neden mi yazdım?Sanırım bunun sebebi çok güzel gülümseyen birine;kızkardeşim küçük gökyüzüne boyadığım polyester çerçeve.Öyle güzel oldu ki;Ona baktıkça sebepsiz gülümsüyorum:)
 Önceleri sadece yabancı bloglarda ve Yalova- İstanbul yolunda ki aynacıda büyük boy varaklılarını gördüğüm polyester çerçeveler şimdi her yerde karşıma çıkıyor.İtiraf etmeliyim ki varaklılarını hiçbir zaman sevemedim.Polyester çerçevelerin ham halini tahtakale hobi de ilk gördüğümde,çok mutlu oldum.Oymaları boyamanın çok zor olabileceğini düşündüm elbette.Lakin denemeyi seviyorum.Almasam olmazdı.Başarılı olmazsa en fazla çöpe gider,ardından da kimse ağlamaz diye kendimi ikna ettim.Çoook yanılmışım. Boyadığım malzemeler arasında sanırım polyester kadar kolay boyananı yoktu.
 Boya olarak Folkart enamel beyaz ve Cadance akrilik fuşya kullandım.Beyaz akrilik boyam yoktu,enamel tuttu elimden:)Akrilik ve enamel boyanın karıştırılmasının hiçbir mahsuru yok,ben bunu sürekli yapıyorum.
İnanması zor fakat birinci kat boyadan sonra aynen böyle görünüyordu.Çerçevenin oymalarına rahat ulaşsın diye boyayı birkaç damla suyla hazırladım.
Bu renge bayıldım:).Arkadaşım da  almıştı polyester çerçevelerden.Birini yeşile boyamış,o da tek kelimeyle muhteşem olmuş.Aklınızda bulunsun.

Polyester çerçeveyi ayna,fotoğraf çerçevesi veya boş olarak kullanabiliriz.

Her durumda albenisi muhteşem.Daha ilk katta polyester tamamen kapanıyor ve hiç fırça izi kalmıyor.Kolay boyanıyor,mükemmel renk tutuyor.Daha ne olsun:)Benim gibi aklı bu çerçevelerde kalanınız varsa:Eee ne duruyorsunuz,hadi iş başına.
Sevgiyle afiyette kalın inşaALLAH.

73 yorum :

  1. Akli kalanlardan biri benim kesin..kurs baslasin buyuk boy bir ayna yapmak var niyetimde..fusya rengi cok guzel olmus.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, çerçevenizin deseni de çok hoş, iyi günlerde kullanılsın. Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık rengi çok güzel çerçeveye de çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim arkadaşım,beğenmenize sevindim:)

      Sil
  4. ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  5. Kuzum öncelikle hikaye harika
    ama sence cebimde hiçbirşey yok demene inanırmı bizim Turkiş dilenciler
    birde arkandan küfrederler
    daha birkaç gün önce birebir benim başıma gelen ve çok üzüldüğüm bişeyi anlatayım
    Ofiste tek başımayım kapı çaldı açtım
    üstü başı perişan bir adam elime bir kağıt tutuşturdu
    açtım ben dilsizim bir hastalık geçirdim çalışamıyorum
    topladığım paralarla yemek ekmek alıyorm filan yazdırmış
    onu okutuyor, gayet normal, kağıdı verdim bekle işareti yaptım
    cüzdanımdaki biravuç bozuk parayı eline verdim, yaa yüzüme bile bakmadı
    konuşamıyorsun da yüzüme bakıp saol teşekkür işaretide mi yapamıyorsun
    ya da minicik bir gülümseme
    hiçbiri yokk!!
    elimden parayı aldı ve gitti
    kendimi enayi gibi hissettim
    işte böyleleri yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşamıyoruz önyargılı oluyoruz :((((

    off ne çok yazdım yine :D
    başlığı görünce çok heyecanlandım, Emine kesin polyester perçevenin nasıl yapıldığını buldu yaşasın
    uzun süredir onun nasıl yapıldığını araştırıyorum ama hiçbirşey bulamadım
    sadece tahminler var elimizde

    boyasıysa harika olmuşş
    olmadı hazır alıp boyama yapıcam
    benim aklımda çerçeveyi de yapıp dekupaj çalışmalarımı çerçeveleyip satış bloğuma koymaktı ama
    bakalım yine de ümidimi ve hayallerimden vazgeçmeyeyim :)

    öptüm senii

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Polyester çerçeve imal etmek istiyorsan,bunun için kalıp hazırlayan firmalar var,ham polyesteri işleyen makinalarla döküm yapabilirsin.fakat küçük çaplı çalışmalar için maliyeti düşürmez.onun yerine bunları toptan satanlarla irtibata geçebilirsin.kendi üretiminden daha ekonomik olur.sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında pek maliyeti yok kalıplarda hazırlanıyor
      rtv2 denen bir malzeme var onunla hazırlayıp normal bir çerçeveye ayrıştırıcı sürüyorsun
      gibi gibi
      bir işe küçük çaplı bakmamak lazım :)

      Sil
    2. Sana kolay gelsin,yapınca paylaş ama,merak ederim ben:)

      Sil
    3. Merhaba, Her türlü polyester imalatımız bulunmakta irtibat için blog iletişimden irtibata geçebilirsiniz. Selamlar.

      Sil
  7. Elinize sağlık, şeker gibi bişey olmuş, çok beğendim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim hülya,beğenmene sevindim,gerçekten çok sevimliler:)

      Sil
  8. çok beğendim ellerinize sağlık.boyadan sonra vernik kullandınız mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim elif beğenmene çok sevindim.ben enamel boya kullandığım için vernik kullanmadım.şayet akrilik boya kullansaydım parlak görünmesi için su bazlı vernik muhakkak kullanırdım.sevgiyle...

      Sil
  9. :) :) :) :) :) HIKAYE HARIKA! CERCEVE HARIKA! ICINDEKI KONSTANTIN RAZUMOV TUALI HARIKA EEE DAHA NE ? ?? PAYLASIM ICIN TESEKURLER :) BENIMDE BIRILERIYLE PAYLASICAGIM KESIN ;)

    YanıtlaSil
  10. Önce beyaza sonra fuşyaya mı boyadınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır zaten çerçeveler bejimsi bir renk,ne renk isterseniz direk boyayabiliyorsunuz :)

      Sil
  11. merhaba boyamanız çok güzel olmuş benimde altın varaklı çerçevem var boyamak istiyorum krem rengi olsun istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum astar kullanılırmı hangi boya kullanılır fikir verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,daha önce varaklı bir çerçeveyi boyamıştım.boyama aşamaları için çerçevelerim etketindeki yazılara bakabilirsiz.kolay gelsin :)

      Sil
  12. cok guzel olms ellerınze saglık bunu hangı boyayla boyadnız acaba marka verebşlrmisiniz???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.folk art enamelle boyadım.cadance veya başka bir markanın akrilik boyalarını da kullanabilirsiniz :)

      Sil
  13. Merhaba çerçevesiniz çok güzel olmuş :) iyi günlerde kullananmanız dileğiyle :) bende son günlerde polyester çay tabaklarını tepsilerini çok begeniyordum sizinde yazınızı okuyunca ertesi gün gidip aldım cadence marka boyalardanda aldım fakat resimlerdeki gibi pürüzsüz olmadı, hatta sulandirdimda üzerine de su bazlı vernikledim kurduktan sonra üst üste koydum boyaları çıktı boyadığım çerçeveleri vernikleyemedim bu işin içinden nasıl çıkıcam bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim :) şimdiden teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,boyaları oymalı zeminlerde boya tüm zemine ulaşsın diye minicik ilk kat için sulandırabilirsiniz,sonraki katlar için sulandırmayın.çerçeve için önemli değil akrilik boya kullanabilirsiniz lakin çay tabağı tepsi gibi objeleri enamel boyayla boyarsanız 21 günde havayla boya kendini fikse eder ve boyanız kolay kolay çıkmaz.yeni boyanan objeleri hangi boya olursa olsun 18-20 derecelik bir oda ısısında en az 15 gün kurutmadan üst üste koymamalısınız.
      üzülmeyin aseton ve benzeri bir boya silici ile objelerin boyasını silebildiğiniz kadar silin,sıfır numara bir zımparayla pürüzleri yok edip tekrar boyayın kolay gelsin:)

      Sil
    2. Beni çok mutlu ettiniz çok teşekkür ederim :)

      Sil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. ben de çay tepsisi ve çay tabağı boyamak istıyorum.ama nasıl yapacagımı bılmıyorum..daha once hıc boyle bır sey yapmadım..basarılı olur muyum.bı zorlugu var mı. bı de hangı boyayı kullanmalıyım

    YanıtlaSil
  16. hiçbir zorluğu yok,çay tabağı ve tepsi boyayacağınız için enamel boya kullansanız iyi olur,kullanmaya daha dayanıklı olur kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  17. merhaba, boyanız çok yoğun fırçanız da sertse iz olabilir.üzülmeyin boyanızı çok az sulandırıp,bir pon pon süngerlerle fazla bastırmadan objenizi tekrar boyayın izler silinir.pon pon fırçayla kabarcık oluşabilir,üfeyince sönerler kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  18. bende boyuyorum su anda ama fırca izi kalıyor ben tabak.boyuyorum. fırınlanınca geçiyormu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrb. canan hanım,ya fırçanız çok serttir,ya boyanız fazla kuru.fırça izleri fazlaysa pon pon sünger kullanabilirsiniz.polyester ürünleri fırınlamıyoruz :) kolay gelsin

      Sil
  19. bende boyuyorum su anda ama fırca izi kalıyor ben tabak.boyuyorum. fırınlanınca geçiyormu acaba

    YanıtlaSil
  20. ben de birkaç şey sipariş verdim. boya ve fırça da aldım. umarım başarılı olurum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kolay gelsin,eliniz alışınca çok daha rahat boyarsınız :)

      Sil
  21. merhaba,
    bu çerçevelerde 4 tane boyanmış olarak satın almak istiyorum. 4 farklı renkte olacak. içlerine ayna koyacağım. bana yapıp satarsanız coskunertugrul@hotmail.com dan benimle temasa geçebilirsiniz..

    YanıtlaSil
  22. merhaba bende bu boş çerçeveleri beğenenlerdenim ve maliyetler pahalı olduğu için yapmaya karar verdim ancak nereden bulucağımı bilmiyorum malzemeleri... mesela sizin çerçeve modeliniz harika nerden aldınız ne tarz yerlerde satılıyor böyle ürünler bilmiyorum ankarada yaşıyorum... internetten baktım hobi siteleri satışı var ancak çerçeve pek yok polyester tepsi tabaklarını buldum... çerçeveyi nereden bulucam ve çerçevede sadece polyestermi var seramik nerden bulurum ve polyester tepsi tabaklarla seramik veya polyester çerçeve aynı boya ilemi boyanır bu konuda hiç bilgim yok lütfen yardımcı olursanız çok sevinicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrb.ben çerçeveleri eminönünden aldım,ham halleri de çok ucuz değil zaten.ınternette meyra hobi veya tahtakale hobide aynıları vardı.polyester objeleri akrilik veya enamel hobi boyalarıyla boyayabilirsiniz.seramikte ise sır altı çalışacaksanız çini boyaları,sır üstü çalışacaksanız porselen boyaları,sırsız dekoratif amaçlı çalışacaksanız,polyesterle aynı boyaları kullanabilirsiniz.parlaklık için ise vernik kullanırsınız.
      Ankara da muhakkak büyük hobi malzemesi satan mağazalar vardır.oralarda hepsini bir arada da bulabilirsiniz.kolay gelsin :)

      Sil
  23. mrb bn İstanbul dışındaym bu polyester malzemeleri nerden alıcağmı bilmiorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrb.ınternetten satın alabilirsiniz.ben tahtakale hobi veya meyra hobiden alışveriş yapıyorum.kolay gelsin :)

      Sil
    2. Merhabalar, her türlü ham veya boyalı polyester ürün konusunda irtibata geçebilirsiniz. İstanbulda büyük hobi mağazaları için üretim yapmaktayız. Mail: mcavus78@gmail.com

      Sil
    3. Merhabalar, her türlü ham veya boyalı polyester ürün konusunda irtibata geçebilirsiniz. İstanbulda büyük hobi mağazaları için üretim yapmaktayız. Mail: mcavus78@gmail.com

      Sil
  24. Merhaba bende çay tabakları ve tepsi alarak boyamaya karar verdim hangi fırça ve hangi boyaları almam lazım internetten sipariş vericem bilemedim yardımcı olursanı sevinirimi

    YanıtlaSil
  25. mrb..darbelere dayanıklı olsun istiyorsanız enamel boya ve pon pon sünger kullanmalısınız.enamel boya bulamazsanız akrilikte olur,katları çok ince sürer ve iyice kurumasını beklerseniz sıkıntı olmaz kolay gelsin

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar.. Bende tabaklardan boyamak istiyorum fakat aklima bisey takildi..tabagi boyadiktan sonra ikinci kati atmak icin kurumasinimi beklemek gerekiyor yoksa kurumadan ikinci ucuncu kati atabilirmiyiz tabaga..

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar. Cok güzel olmus bunlar. Benm sormak istediğim içleri boş sanırım yani fotograf asilamiyor,süs amacli mi? Ayrica satisini yapiyor musunuz bilmiyorum ama eger öyleyse tane fiyatını öğrenmek isterim. Sevgilerimle 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içlerinde nişleri olduğu için fotoğraf veya ayna takıp kullanabilirsiniz.mesela biz ayna taktırdık çokgüzel oldu.fakat bunların ucuzlarını yapmışlar onların içinde niş varmı bilmiyorum.şu sıralar çini boyadığım için bunların satışını yapmıyorum.ama bu boyutta kaliteli bir malzemeden yapılmış bir çerçeveyi 50 liraya alabilirsiniz.

      Sil
  28. Merhabalar. Cok güzel olmuş çerçeveler. Benim sormak istediğim emanel boya nerden bulabilirim Bunların başka adı var mı? Boya şişeleri üzerinde bir açıklama veya işaret var mı? Tahtakale hobi veya Meyra hobi sayfalarında emanel boya diye göremedim Teşekkürler

    YanıtlaSil
  29. merhaba )))) konu biraz eski kalmış ama benim için şu an güncel, ilk deneyim az önce gerçekleşti, bir video izledim yola çıktım, ikinci durak burası oldu ))))
    polyester tepsi ve tabaklarını ponpon fırça cadence akrilik ile videoda anlatıldığı şekil yaptım şu an boya yapalı 1 saati geçti ama ben baya bir ponpon fırça ile gittim geldim, kururken kötü bir görüntü yok .. 2 saatte kurur diyordu ben yarını bekleyeceğim , ve gene boya yapıp birer gün ara ile boyadıklarımın arka yüzeylerini de boyayacağım.. siz uzun bir süre yazmışınız tam kurumaları için, ben süsleme yapacağım bu ürünler üzerine tam boya bittikten sonra kaç gün beklemeliyim.. vaktinizi aldım çok, teşekkürler, emeğinize sağlık siteyi komple inceleyeceğim şimdi... hayırlı huzurlu işler... teşekkürler:)))

    not: krema affect boyayı objeye uygularken direkmi sıkacağız? yoksa bir yapıştırıcı ilemi bilginiz varsa rica edeceğim...

    YanıtlaSil
  30. ismim ebru yazmayı unutmuşum memnun oldum sizi tanıdığıma :))

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar, her türlü ham veya boyalı polyester ürün konusunda irtibata geçebilirsiniz. İstanbulda büyük hobi mağazaları için üretim yapmaktayız. Mail: mcavus78@gmail.com

    YanıtlaSil
  32. hikayeniz süper! bu polyesterleri nereden alıyorsunuz ? internette http://hobialemi.com diye bi site buldum. fiyatları uygun geldi.

    YanıtlaSil
  33. Boyadan sonra vernikleniyormu acil cvp lutfen

    YanıtlaSil
  34. Boyadan sonra vernikleniyormu acil cvp lutfen

    YanıtlaSil
  35. Her turlu kalip ve polyester urun yapiyorum.arayin beni.sifir5otuz 9 dortyuz elli1 on yedi 21

    YanıtlaSil