5 Mart 2014 Çarşamba

8 MART KADINLAR GÜNÜ&ÇELİK TEPSİ BOYAMA

8 Mart 1857'de Newyork da bir dokuma fabrikasında 40 bin işçi kadın,uzun çalışma saatlerini ve olumsuz çalışma koşullarını protesto etmek için greve başlar.Fakat çalışmaları için kadın işçiler fabrikaya kilitlenir.Fabrika da çıkan yangında kurulan barikatlar nedeniyle tahliye olamayan 129 kadın can verir.Başlangıçta ilkbahar aylarında anılan emekçi kadınlar günü,Clara Zetkin'in önerisiyle 8 Mart'ta  kutlanmaya başlanır.
Dünya,dünya olalı kadınları hiç sevmedi.Tarihin neresine bakarsak bakalım,hangi toplum olursa olsun kadınlarla ilgi büyük bir dram muhakkak görürüz.Modern dünya da,geçmişin bedelini bir güne tahsis ederek,vicdanını temize çekmeye çalışıyor."8 Mart Dünya Kadınlar Günü".Her yıl olduğu gibi bu yılda:Televizyon da 3-5 şiddet mağduru kadın gösterip,meydanlarda da iki afilli laf edip, bir sonra ki 8 Mart'ta kadar görevini yapmış olmanın huzuruyla 364 gün kadınları yine unutacaklar.
Herşey bir yana müslüman toplumlarda kadının ezilip hor görülmesini anlamak hiç mümkün değil.Çünkü kız çocuklarının utanç kaynağı kabul edilip,karanlık bir gece de,karanlık bir çukura diri diri gömüldüğü bir toplumda, şehadet ettidiğimiz peygamber Hz.Muhammed (SAV):Kız torunu Ümame'yi sokaklarda omuzlarında taşıyarak cinsiyet ayrımını yok saymıştır.Kadının utanç sayıldığı bir toplumda,kadını omuzlarında taşıyan bir Peygamberin ümmetinin,kadını aşağılama lüksü yoktur kanımca.Şunun da hatırdan hiç çıkarılmaması gerektiğini düşünüyorum: Müslümanların kötü şeyler yapıyor olması islamın kötülüğünden değil,o insanların kötülüğündendir.Her kim nerede eziliyor ve acı çekiyorsa Rabbim yar ve yardımcısı olsun her daim İnşaallah.
Çini boyama tutkum ağır bastığı için,evde ki eşyaları yenileme çalışmalarımı bir süredir askıya almıştım.
TEPSİ YENİLEME, METAL BOYAMA, ÇELİK TEPSİ BOYAMA, PEÇETE DEKUPAJI,ÇİNİ BOYAMA, MASALSI, EMİNE MASAL, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ, TEPSİ BOYAMA, ENAMEL BOYA,
Her kullandığımda çizikleri gözümü rahatsız eden çelik tepsime bu hafta biraz şefkat gösterdim.O sevimsiz çelik tepsi bir anda masalsı bir güzelliğe büründü.
TEPSİ YENİLEME, METAL BOYAMA, ÇELİK TEPSİ BOYAMA, PEÇETE DEKUPAJI,ÇİNİ BOYAMA, MASALSI, EMİNE MASAL, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ, TEPSİ BOYAMA, ENAMEL BOYA, Folkart enamel beyazın içine bir damla fuşya katarak tepsiyi 3 kat boyadım.Ve boyanın kendini fikse etmesi için 21 gün kuruttum.
TEPSİ YENİLEME, METAL BOYAMA, ÇELİK TEPSİ BOYAMA, PEÇETE DEKUPAJI,ÇİNİ BOYAMA, MASALSI, EMİNE MASAL, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ, TEPSİ BOYAMA, ENAMEL BOYA,
Desenler peçete dekupajı.Çok güzel bir peçete,onu çok sevdim.Fotoğraflardakinden çok daha güzel oldu(sanırım benim fotoğraf makinam tedavülden kalkalı çok oldu:).Boyadığım objeleri yıkamaya ve silmeye dayanıklı olsunlar diye su bazlı bir vernikle muhakkak 4-5 kat vernikliyorum.Sonra da gönül rahatlığıyla kullanıyorum.
TEPSİ YENİLEME, METAL BOYAMA, ÇELİK TEPSİ BOYAMA, PEÇETE DEKUPAJI,ÇİNİ BOYAMA, MASALSI, EMİNE MASAL, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ, TEPSİ BOYAMA, ENAMEL BOYA,
Peçeteyi bulamayanlar için bir de yakın çekim fotoğraf  yükledim,deseni yazdırıp kullanabilesiniz diye.
Emanetleri asla zayi etmeyen Rabbime emanet olun.Sevgiyle,afiyette kalın İnşaallah...

14 yorum :

  1. Ellerinize sağlık. Tüm Kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık. çok güzel yazmışsınız

    YanıtlaSil
  3. Tepsi çok güzel olmuş. Rengide,puantiyeside, çiçeklerde çok hoş görünüyor. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim.sevgiyle...

      Sil
  4. Ellerine sağlık ablacım çok beğendim, güle güle kullan inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım,daha güzelleri senin olsun :)

      Sil
  5. benim favori peçetemdir bu desen.. her yere yakışır...
    ellerine sağlık,geri dönüşüm adına güzel bir çalışma olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,ben de ne zamandır saklayıp duruyordum,bazı peçeteleri kullanmaya kıyamıyorum :)

      Sil
  6. ellerinize sağlık emine hanım blogunuzdaki bütün yaptıklarınızı tek tek okudum ve ahşah boyamayı sizden öğrendim diyebilirim hakkınızı helal edin.Bir şey sorabilir miyim size? ben beğendiğim desenleri bilgisayardan çıktı alıp ahşaba nasıl uygulayabilirim yani kağıt normal a4 kağıda çıktı alınabilir mi bu konuda tereddütte kaldım da :( yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. helal olsun,ayrıca işinize yaramasına çok sevindim.beğendiğiniz desenleri istediğniz büyüklükte yazdırıp, ya kağıdı olduğu gibi yada transfer olarak kullanabilirsiniz.ben tava boyarken çıktıyı olduğu gibi,yatak başlığı ve komodinde transfer olarak kullanmıştım.bir inceleyin isterseniz belki yardımı olur.kolay gelsin :)

      Sil
  7. Merhaba Emine Hanım
    Puantiyeleri nasıl yapıyorsunuz? Ben denemiştim ama güzel olmadılar :(

    YanıtlaSil