19 Nisan 2013 Cuma

ESKİ MUMLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ

Bir süredir hayatımdan gereksiz tüketimi kaldırmaya çalışıyorum.Aşırı tüketim zaten yaşlı olan dünyamızın daha hızlı yaşlanmasına neden oluyor.Buna hakkım olmadığını düşünüyorum.Alım gücümüzün olması diğer canlıların yaşama hakkını bizim paşa keyfimize bırakmamalı.Mesela ne kadar zamandır ayakkabılarımızı tamirciye götürmüyoruz. Haksız da sayılmayız.Artık her şey  bol ve daha kolay ulaşılabilir.Tüm bunlara rağmen eskilerin mantığıyla kırılanı, bozulanı tamir etmek gerekli diye düşünüyorum.Genellikle sahip olduklarını seven biri olduğumdan, bu karar benim için zor olmayacak sanıyorum.
Önce şu mumlardan başladık.Benim gibi mum sever biriyseniz,sizin de böyle kondisyonu düşmüş mumlarınız vardır.Eskiden olsa çöpü boylarlardı.

Bu değerlendirme projemiz, çileğe(kendisi kardeşim olur)ait.Ortaokulda da iş teknik dersinde öğrenmişler.Ucuz beyaz mumları eritip kokoş mumlar yapıyorlarmış.
Bu ertelenemez bir iş ve yarını bekleyemez.Benim formdan düşmüş mumlarım yeniden hayata tutunabilirler.
Isıya dayanıklı bir kaba mumları koyup, onu da içinde su olan başka bir tencereye yerleştirdik.

 Evde gıda boyası olmadığı için hatmi çiçeği kullandık.Kalıp olarak da bu kaseleri peçeteyle yağlayarak kullandık.pamuklu bir kumaştan incecik fitiller kesip mumla sertleştirdik.

 Mumlar tamamen eriyince kepçeyle kaselere doldurduk biraz yoğunlaşınca fitillerini yerleştirip buzdolabında soğuttuk.


Henüz yakmadık ama muhteşem görünüyorlar.Daha önce deneyenleriniz mutlaka olmuştur.Ama bizim için bu deneyim paha biçilemez.Sevgiyle kalın :)

2 yorum :

  1. Acaba içine parfùm damlatsanız kokulu da olurmuydu ki????? Ben deniyeceğim çok güzel bir fikir...Ayrıca atılan her şeyin dünyamıza zarar verdiğini ve buna hakkımız olmadığına inanıyorum ben de....Bunun bilincinde olan insanların artıyor olduğunu görmek beni çooooook mutlu ediyor...Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrb. içine parfum döktük lakin parfum su bazlı olduğu için kalıbın dibinde birikip mumları çıkarınca aktı:) sanırım aromatik yağlardan yararlanmak gerekiyor.sevgiyle...

      Sil