26 Mayıs 2013 Pazar

PORSELEN PASKALYA YUMURTASI BOYAMA

Evde ki yenileme çalışmalarım, hızla devam ediyor.Bu sıralar bununla fazla ilgilendiğimden midir, bilmiyorum sürekli bana malzeme çıkıyor.Kız kardeşimin minik pofurcuğu, geçen hafta evden şöyle bir geçti.Ardından yaptığım hasar tesbiti, şiddetli bir lodostan halliceydi.Feda olsun küçük adamıma.Kırıcak ki keşfetsin,öğrensin dimi.
Bu parçalarına ayrılmış rus paskalya yumurtasını babam hediye etmişti.

Pofurcuk onu da merak etmiş:)Ben kırılan, dökülenin ardından üzülen biri değilim.Eskiden hasar gören eşya, hatırası varsa bir kutuya yoksa çöpe giderdi.Ama şimdi hayata tutunuyor:Yumurtayı  iki kat enamel boyayla boyadım. 

Kaplardan birindeki minik çatlaktan hiç iz kalmadı. 

Sonra peçete dekupajı yaptım.Kullandığım transfer tutkalından sanırım, peçete demek için şahit lazım,boyamışım gibi duruyor.İki peçete yapıştırdım diye amma havaya girdim:)

Paskalya yumurtaları sahip oldukları ünü Karl Gustavoviç Fabergéye borçlular:
Rus Çarı III. Aleksandr’ın, 1885 yılında Çariçe Maria Fyodorovna’ya verdiği Paskalya armağanı, ilk etapta çariçeyi düşkırıklığına uğratmıştı belki de:yaklaşık 6,5 santim boyunda, mineli bir yumurta;evet, çok zarif bir parçaydı, ama yine de geleneksel bir paskalya yumurtasıydı işte.Oysa yumurtanın içi süprizlerle doluydu. çıldığında, yumurtanın sarısının altından olduğu görülüyordu. Onun içinde altın samanlar üzerinde çok hoş bir altın tavuk vardı. Onun içinde minicik bir elmas taç, onun içinde de mini minnacık bir yakut takı.Çariçe ömründe böyle bir şey görmemişti.Tüm bir çarlık ailesi bu inanılmaz armağan karşısında o kadar büyülenmişti ki,Paskalya yumurtasının tasarımcısı kuyumcu  Karl Gustavoviç Fabergé tüm tasarımlarında çarlık mührünü kullanma hakkını elde etti.


Ben haddimi bilirim,benim yumurtamın Faberge nin yumurtalarıyla  elbette ki hiç ilgisi yok.Ama benimki de güzel oldu değil mi?Oldu oldu güzel oldu:)sevgiyle kalın ...

2 yorum :

  1. Çok güzel ve mükemmel olmuş.Emeklerine sağlık.
    sayfamada beklerim.
    sevgilerle...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim.elbette gelirim.sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil