6 Eylül 2013 Cuma

ALMAN GÜMÜŞÜ BOYAMA VE EYLÜL

Söylenene göre Akadlar'da eylülün anlamı:"Sevinçten haykırmak"mış.Kesinlikle doğru.Diğer hiçbir aya benzemiyor eylül.Her ağacın başka bir rengi var.Gündüzünde yaz güneşi,gecelerinde kış hüznü saklı.Üşütmeden bizi öpüp okşayan yumuşak esintisi,genzimize dolan toprağın kokusu,kırlangıçların veda dansları.En güzel olmak için bir ayın başka neye ihtiyacı olabilir ki?Aylardan hep eylül olsa olmaz mı?Eylül kelimesi süryanice "aylül" (üzüm) anlamına geliyormuş.İster üzüm ayı olsun,ister karadenizde anıldığı gibi istavrit ayı olsun,ben eylül konusunda Akadlar'a katılıyorum:)
Yine aynı şarkı başladı bile.
Bu mevsim böyledir rüzgar gelir.
Islanmışım ben gözyaşlarımdan.
Bu mevsim böyledir aniden gelir.
Eylül aniden gelir.
 Gökhar Kırdar'ın şarkısında seslendirdiği gibi eylül aniden geldi.Ben uzun,çok uzun sürmesini istiyorum:)
Fotoğrafları düzenlerken,bir iki ay önce boyadığım alman gümüşlerinin post olmaya çok meraklı olduğunu farkettim.Bu defa kızkardeşimin alman gümüşlerini boyadım.Gümüşün yazgısı müşterektir.Tüm gümüşler kararır.Alman gümüşleri içlerinde en bahtsız olanları;çünkü bu gümüşleri parlatmanın bir yolu yok.Gümüş rengini korumak isteyenler gümüş varak kullanarak ta yenileme işini yapabilirler.Ben Cadance marka fildişi-beyaz enamel boya,pon pon fırça ve parmak yaldız kullandım. 
Bu kasenin varlığının farkında bile değildim.Şimdi mutfağın sultanlarından.
Bu kardeşimin gondolu.Hatırası var diye dolabın altında saklıyordu.Şimdi hem hatırası var,hem çok güzel:)
Boyanmadan önce böyle görünüyorlardı.Bir anıları olmasa,tam hurdalık...
Boyanınca görünümleri böyle oluyor.Fabrikadan çıkmış gibi sıradan.
 
  Eskitme yapıldıktan sonra ise,muhteşem.Artistik bir görünümleri oluyor.Detaylar netleşiyor ve yaşanmışlık duygusu veriyorlar.Görünen o ki alman gümüşü kurtarma çalışmalarına devam edeceğim.Bana ihtiyaçları var :)(duygusallığım eylülden sanırım)
Sevgiyle afiyette kalın inşaALLAH.

12 yorum :

  1. elinize sağlık harika olmuşlar :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim,beğemnmenize sevindim :)

      Sil
  3. çok güzel olmuş, bende de var bunlardan bir kaç tanesini boyamak istiyorum ama beyaz reng değil başka renge kapanır dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,beğenmene sevindim.enamel boya örtücülüğü çok yüksek bir boya,hatta renklilerin örtücülüğü dah da yüksek kolay gelsin :)

      Sil
  4. çok güzel olmuş ellerinize sağlık bende bir sürü gümüş var kararmış durumda denesem yapabilirmiyim acaba. neleri kullandıgınızı öncelik sırasına göre yazabilirmisiniz tam açıklayıcı şekilde.

    YanıtlaSil
  5. Almangumusu tepsimi altında sarisina boyamak istiyorum.nasıl yapabilirdim yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. Almangumusu tepsimi altında sarisina boyamak istiyorum.nasıl yapabilirdim yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil