5 Ağustos 2013 Pazartesi

ŞEFTALİLİ BUZLU YEŞİL ÇAY

Her sevgi emek ister,aşk ise ilk bakışta.Aşk bu yüzden ömür biçilen,sevgiyse ömürsüz...Yeni durumları,kişileri,fikirleri,sahip olduklarımızı,sağlıklı beslenmeyi,disiplinli olmayı vs.vs. öyle birden bire gönlümüze dolu versinler,hayatımızın bir parçası oluversinler istiyoruz ya.İyi olurdu elbette,ama hayatın kuralları başka:(
Herhangi bir şeye ilk bakışta tutulup  eksenine girmemişsek,erteleme hummasıdır yakalandığımız.İyi bir pazartesidir çoğumuzun beklediği.Lakin size kötü bir haberim var: Tecrübeyle sabittir ki iyi bir pazartesi yok.Doğru zaman hemen şu an.Geçinmek zorunda olduğunuz birimi var? Hangimizin yok ki?
En kolay yolu onu sevmek.Sizi rahatsız eden yönlerini gözünüzde canlandırın.Ve görülemeyecek kadar görüntüyü küçültün.Şimdi hoşunuza giden yanlarını canlandırın gözünüzde.Onları olabildiğince büyütün, hatta güneşe asın  ışıldasın.İyi yönleri yok mu? Uydurun.Çok değil 15-20 güne beyniniz buna inanır.Sevmek çok güvenli bir limandır.Denemeye değer.
Ne zamandır yeşil çayın faydalarını dinliyor,okuyoruz.Her yerden karşıma çıkmaya başlayınca, bu sağlık mucizesine duyarsız kalamadım ve denedim.İlk yudumda ondan nefret ettim:(Sonra sevginin nefretten daha güvenli olduğunu düşündüm.Madem yeşil çay bu kadar hayatın içindeydi ve onu yok saymak bu kadar zordu.Her yok saydığımda: E vitamininden 20 kat daha güçlü bir antioksidan olduğu yüreğime düşüyor,bunun hücrelerim için ne anlama geldiği film şeridi gibi gözlerimin önünden geçiyordu:)Onu sevmeye karar verdim.Bu kolay olmadı.Onlarca tarif denedim.En sevdiklerimi sizinle paylaşmaya karar verdim.

malzemeler:
-2 litre su(musluk suyu kullanacaksak 1 saat kadar dinlendiriyoruz ki kloru uçsun)
-2 şeftali soyulmuş ve dilimlenmiş
-arzunuza göre şeker(ben kullanmıyorum)
-1 çorba kaşığı yeşil çay(Çayı soğutacağımız için fazlası tadını acılaştırabilir)
-5 yaprak taze nane veya 1 çaykaşığı ucuyla kuru nane
-buz(arzu ederseniz)
yapılışı:
1.Şeftalileri suyumuzla birlikte kaynatıyoruz.Şeker kullanacaksanız onuda bu aşama da eklemelisiniz.Su kaynadıktan sonra 10 dk daha çok kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz.
2.Ateşi kapattıktan sonra çayımızı ve naneyi ilave edip demlenmeye bırakıyoruz.
3.Soğuyunca şeftalileri dağıtmadan süzüyoruz.bol buz ve taze şeftali parçalarıyla servis ediyoruz.
 
Çok değil bir hafta günde 4-5 bardak yeşil çay tükettiğiniz de vücudunuzda gözle görülebilir,hissedilebilir bir iyileşmenin farkına varacaksınız.Şimdi kendim için harika birşey yapmışım gibi hissediyorum:)Onu sevmek için harcadığım çabaya değdi.2 litre su için 1 çorba kaşığı kullandığımız için, doz aşımı söz konusu değil.Elbette yazdıklarım kişisel deneyimlerim, tıbbı bir dayanakları yok.
Buzlu yeşil çaya ithaf olunur:
"Bazen birdenbire aklıma geliyorsun, 
öyle olsun istemiyorum. 
Kasıtlı düşünmek istiyorum seni."
Allah Rahmet etsin Cahit Zarifoğlu, yeşil çay için değil elbette ,fakat ne güzel söylemiş.
Çay deyince kendimi durduramıyorum,bu son:)

Benimle yaşlansana?
Kitap okur, çay demler,şiir yazarım sana.
Ha birde, her sabah için şükrederim.
Sonra gözlerine bakar "amin" derim.
Amin,bu günde gördüm seni.
Bu günde güzel geçecek demek ki...
Ben herkes gibi değilde,
duam gibi severim seni.
Kalbimden,gönlümden kopan gizli saklı sözler gibi.
Kim duasını sevmeden diler ki? 
Sevgiyle Afiyette kalın inşaAllah.

7 yorum :

  1. rengide harika görünüyor yanlız.
    ben de lipton ice tea'nin yeşil çaylısını seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık ben de seviyorum.bir de bunun limonlu ve erklisini yapıyorum.onlar da nefis oluyor:)

      Sil
  2. eminim harika bi tadı vardır elinize sağlık en kısa zamanda deniycem sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. iyi ki gördüm bu tarifi tam da böyle bir şeye ihtiyacım vardı.. çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. beğenmenize sevindim, teşekkür ederim. şeftali kompostosuna yeşil çay demliyoruz.muhteşem oluyor:)afiyet olsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım çok leziz gözüküyorlar :)
    bazı bloglarda yazılar sıkıcı gelip okumayı kesebiliyorum okurken ayrı zevkle okudum akıcılığın güzel sohbet tarzında... eve gidince deneyeceğim.... takibime alıyorum seni :) bende beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.yazdıklarımın yaptıklarımdan daha çok ilgi çekmesi beni çok mutlu ediyor:)ziyaretinize elbette gelirim:)

      Sil