6 Ağustos 2013 Salı

AHŞAP BOYAMA KOMİDİN

Hahh hay bugün yine kendimi çok mutlu ettim.Aferin bana.Saat 16.00 da işten eve dönerken yollarda bir ben, bir de kadim dostlarım kertenkeleler vardı.On beş dakikalık yol gözümde sahra çölü gibi uzadı uzadı.Serap gördüm desem;peki abartmayayım.Fakat akşamüstü dışarı çıktığımda iklimi değişmiş buldum.Muhteşem bir rüzgar esiyordu.Ne tuhaf yıllar geçtikçe insan hiçbir fotoğrafına benzemiyor.Ama ruhu sanki hiç değişmiyor.Beş yaşındayken de su birikintilerine basmayı severdim, hala seviyorum.Yedi yaşındayken de yüzümde rüzgarı hissetmeyi, ayaklarımı düşen yaprakların içinden sürümeyi severdim,şimdi de.Çocukken de sebepsiz gülümser,aklıma taktığımın peşinden, her pahasına giderdim,şimdide.Yedisin de neyse insan yetmişinde de o.Vesselam.
Uzunca zamandır, bir  eskici dükkanında ki mobilyalara yüreğimi taktım.Eskici dediysem açık gözlülüğün alameti farikası adam:).Birden bire modüler mobilyalar moda olunca, insanların artık ne düşündülerse, ellerinden çıkardıkları victorian tarzı mobilyaları piyasadan toplamış.Elbette ki şimdi pek bir mutlu.Tırtılları kelebek oldu,keyfini sürüyor:)
Dükkanda bir çit lükens ayaklı, tek çekmeceli, oval komidin var.Komidinler çok güzel fakat gerçekten çok eskiler.Tam benim istediğim gibi,onlara yepyeni bir kimlik kazandırabilirim.Bu proje benim yüz naklim olacaktı.Tı diyorum çünkü,satın almaya gittiğimde son fiyat, tekine 350 lira istedi.Takdir edersiniz ki dört bacaklı, her yanı dökülen bir çekmece için fazla bir para.Hayallerime fiyat sınırı koymalıyım.
Komidinlerin yasını tutarken,balkonda kullanmadığım eşyaların atılmadan önce ki istirahatgahı olarak kullandığım dolap gözümü ilişti.Neden olmasın.

 Dolabı önce çamaşır suyu sonra sirkeyle iyice sildim.Hafifce zımparaladım.Tekrar sirkeyle sildim.(Bu aşamada maske kullanmak iyi fikir:)Aşındırarak eskitme yapacağım için,önce siyah akrilik boyayla,aşındıracağım kısımları yoğun,diğer kısımları çala fırça boyadım.
  Bir saat sonra polisan x1 beyazla 1. katı boyadım.Aslında alttaki boyanın iyice sertleşmesi için bir gün beklemek çok daha iyi.Lakin ben biraz sabırsızım.Boyayı zemin fırçasıyla  zemine bolca sürüp,kalorifer petekleri için olan küçük rulolarla üzerinden geçip iyice dağıttım.(Boya katları ne kadar ince sürülürse,dayanıklılığı o kadar iyi oluyor)
Üç katta boyama işlemini tamaladım.Transfer için seçtiğim resimi,kesip hazırladım.Bu resimi daha önce yatak başlığında kullanmıştım:Burda.Transfer muhteşem birşey.(transfer yaparken tutkalı resmin yüzüne sürüp kurutuyoruz,ikinci kat tutkal sürüp yapıştırınca kağıtlar çok daha kolay soyuluyor)
Transfer işlemini tamamlayınca,ince dokulu bir zımparayla kenarlarını aşındırdım.Üstteki boyanın atmasına neden olduğundan mum kullanmıyorum.Zımparalamayı fazla bastırmadan sabırla yapmak gerekiyor ki,altta ki boyayı da kazımasın. 
Yapı markette istediğim desende porselen kulp bulamayınca,desensizlerden aldım.Bir parça tutkal,bir peçeteyle hayalimdeki kulp ellerimdeydi:)Seni seviyorum dekupaj:)

Şimdilik onu nerde kullanacağımı bilmiyorum.Ama bir süre balkona atmayacağım kesin.Yaptığım işten büyük keyif aldım.Yine de komidinler satılmasın istiyorum.
Kazanmak yetmezmiş insana,karşısındakinin düştüğünü de görmek istermiş.Kötümüyüm ben ne:)
Sevgiyle afiyette kalın her daim inşaAllah.









22 yorum :

  1. Oh,ellerinize sağlık,komidinin yüzü gülmüş:)Beyazı seviyorum,insanın içini açıyor.Güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık harika olmus:) Güzel gunlerde kullanin inşallah:)

    YanıtlaSil
  3. Sen aştın kendini hocam:) kat ettiğin yol takdire şayan,güzel demek haksızlık olur,muhteşem olmuş yine..

    YanıtlaSil
  4. herkese çok teşekkür ediyorum.yorumlarınıza da ziyaretinize de çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  5. Süper bir yenileme olmuş. Resmen evrim geçirmiş komodin.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık çok çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Harika olmuş, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Hakikaten yaaa
    bi berjer avına çıktım
    keşke iş çıkışı değilde eve gidip üstüme şöyle gariban bişeyler giyip gideydim
    fiyatları duysan dudağın ucuklar, birde koltuklar satış yaptığı dükkanda bile değildi, taa depodan çıkardı geldi
    çok aç gözlümü oluyorlar ne

    harika olmuş valla yine, dekupaj harika bişiy hakikaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.berjerler koltuklara göre daha pahallı,işçiliği çokmuş.bende döşemesini değiştirecektim.tekine 700 lira istedi.anlamam ama çok geldi bana,ben de iş çıkışı gitmiştim ondan mı dersiniz :)

      Sil
  9. merhaba canım ben Sana bir şey danışacaktım.Yaptıkların dekupajlar çok güzel ilgimi çekti elinize sağlık.Ben de mutfak dolaplarımı boyamak dekupaj yapmak istiyorum eski model kremli kahverengili modellerden gözüme bu günlerde çok batıyor.İllaki zımpara yapmak gerekir mi diye soracaktım birde hangi boyayı önerirsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,yüzey pürüzlü ve çok parlak değilse zımparaya gerek yok.ben önce sentetik bazlı bir astar kullanıyorum.astarı çok ince bir kat uyguluyorum.sentetik bazlı astar boyayı soyulmalara karşı koruyor.hangi marka olduğu önemli değil ben polisan kullandım.sonrada polisan x1 su bazlı boyayla 2 yada 3 kat boyayabilirsiniz.boyarken rulo kullanırsanız hiç fırça izi kalmaz.kolay gelsin

      Sil
  10. Bilgiler için çok teşekkür ederim...En kısa zamanda boyaları alıp deneyeceğim tabi önce deneme amaçlı eski bir sehbaya, sonra dolaplara:)) yaptıkların çok güzel ilham verici, takibindeyim:)

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Evimde ki bütün mobilyalar eski bende yenilemek istiyorum eskitme mükemmel durmuş.Sizin yardımınıza ihtiyacaım var.Öncelikle mobilyaları iyice zımparaladım üzerine eskitme için siyah boya yapmam gerekiyor ama hangi boyayı kullanmalıyım sizin çalışmanız gibi olsun istiyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.Size tüm çalışmalarınızda başarılar diliyorum.Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  12. teşekkür ederim beğenmenize sevindim. evde cadance siyah akrilik vardı ben onu kullandım.herhangi bir markada olur.fakat siyah boyayı mutlaka çok iyi kurutun.sonra istediğiniz pürüzsüzlüge ulaşıncaya kadar beyazla boyayla boyayın.iyice kurumadan hafifçe zımparalayarak istediğiniz yerleri eskitin. kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  13. merhaba, harika olmuş ellerinize sağlık.. bir şey sormak istiyorum cila olarak ne kullandınız, silerken boyada soyulma falan oluyor mu, toz tutuyor mu ve en önemlisi sararma oldu mu.. beyaz boya ile üstüne cila atanlarınki sararma olmuş sizde de oldu mu.. şimdiden teşekkürler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler esma sadece desenin üzerine su bazlı vernik kullandım.çocuklar kalemle üzerini yazmışlar,ciflemek zorunda kaldım, hiç bir problem olmadı :) sevgiyle...

      Sil
  14. cesaretinize emeğinize sağlık tek kelimeyle takdire şayan..fotodaki güzel karelerden biride o çok şirin mavişmi maviş feneriniz..nerden aldığınızı çok merak ettim..orjinal hali bumu yoksa onudamı elinizden geçirdiniz diye düşünmedim değil :)

    YanıtlaSil
  15. Harika olmuş diyebilirim. Desen ve kulpta çok hoş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba blogunuzu cok tesadufen buldum. Bir posttan oburune derken okumaktan ve ogrenmekten cok zevk aldim. Ben de eskileri degerlendirmeyi cok severim, bir proje bitirince durup unlu bir ressamin en mehsur tablosunu seyredercesine hayran hayran bakarim. Sizde de kendimi buldum diyebilirim. Uzerinden 2 yil gecmis ama komodinler icin nacizane bi onerim olacak. Tanesi 2 liraya lukens ayak gormustum internette, onlardan alip takarsaniz cok guzel bir hava katar diye dusundum. Sevgiyle kalin

    YanıtlaSil